mandag 13. februar 2017

"The Snow Queen and other winter tales" Barnes & Noble

"The Snow Queen and other winter tales", utgitt av Barnes & Noble, 2015.

The Snow Queen

Snow Queen


"The Snow Queen and other winter tales", er en nydelig bok fra Barnes & Noble. Jeg fant den i en bokhandel, og den kunne jeg ikke unnlate å kjøpe med hjem. Den er fantastisk vakker, prydet med glitrende snøkrystaller på omslaget, skinninnbundet, og detaljrikt illustrert med en vakker snøprinsesse og dådyr på en nydelig blå bakgrunn. Den inneholder ikke mindre enn 100 fortellinger, med forfattere fra H.C. Andersen, Oscar Wilde, Charles Dickens, og eventyr med ukjente forfattere, tradisjonelle russiske eventyr, fortellinger fra Sverige, Norge og mange andre kulturer. Et fellestrekk med disse, er at mange av eventyrene og fortellingene kommer fra nordlige land, land der frost, is og vinterlandskaper er den hverdagslige realiteten. "Nøtteknekkeren" av Alexandre Dumas, "Snehvit og Rosenrød", "Piken med svovelstikkene" og "Et julemirakel" er noen av de klassiske fortellingene i denne vakkerheten.  

The Snow Queen and other winter tales book

Vakker bok

Barnes and noble books

The snow queen and other winter tales

"The Snow Maiden" er et lite russisk eventyr, som også blir omtalt i "Snøbarnet" av Eowyn Ivey, og kanskje er den inspirert av "The Snow Maiden", hvor også et barnløst ektepar lager et snøbarn av snø, som blir levende, og blir til deres egen levende datter, et snøbarn, akkurat som i "Snøbarnet". Også i begge historiene tåler ikke datteren varme, på samme måte som i H.C. Andersens "Snømannen", som blir forelsket i en kakkelovn.

Barnes and noble Snow Queen

"The Snow Queen" er den første fortellingen i boka, som også er en del av tittelen på omslaget, skrevet av Hans Christian Andersen i 1844. Historien om Kay som blir lokket med hjem til den mektige snødronningens slott og om Gerdas lange reise for å hente tilbake den forsvunne broren sin. Denne praktboken er fylt av vakre eventyr og historier, 721 sider med underholdende og skjønn vinterlesing. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar