onsdag 22. februar 2017

Nye bøker

Disse bøkene er de siste som har fått komme hjem til bokhylla mi i løpet av den siste tiden, jeg ser frem til mange gode leseopplevelser med denne fine stabelen med bøker.

new books bookstack

En nydelig utgave av klassikeren "Little Women" av Louisa May Alcott, skrevet i 1868, er vakkert innbundet i clothbound fra Puffin Cloth Classic. Denne romanen, som passer både for voksne og barn, handler om søstrene March som vokser opp sammen, og med en far som er i krigen, er det smått med penger, men det stopper de ikke i å ha det gøy. Etter romanen er det et tillegg i boka, der du tar et dypere dykk inn i forfatterens liv og person, omtale om de tre filmatiseringene av filmen, en beskrivelse av hver karakter i romanen med mere.

Louisa May Alcott little women

Klassikeren "Lolita" av Vladimir Nabokov, først utgitt i 1955 og filmatisert i 1997. Denne versjonen er fra Penguin Classics, og er en nydelig utgave med mintfarget og kremhvitt bokomslag. 

Vladimir nabokov penguin classics

"Engletreet" av Lucinda Riley, utgitt i 2014. Handlingen er lagt til herskapshuset Marchmont Hall, som ligger idyllisk til i Wales, og dit kommer Greta Marchmont tilbake til etter mange år, og oppdager en sjokkerende sannhet.  

lucinda riley

"We never asked for Wings", av Vanessa Diffenbaugh, utgitt i 2015. Om alenemoren Letty som gjør alt for sine barn, og oppdrar de med god hjelp fra sin egen mor. Hun forsøker å gi barna en god fremtid, og på veien dukker det opp utfordringer.

Vanessa Diffenbaugh

"Stardust" av Neil Gaiman, skrevet i 1999, filmatisert i 2007. En fantasyroman om den forelskede Tristan som lover Victoria å hente en stjerne som har falt ned, til henne. En kjærlighetshistorie og eventyrlig fantastihistorie. Jeg har ikke sett filmen, og tror at denne blir spennende å lese, og litt utenfor de sjangere jeg vanligvis leser. 

"The little book of Hygge" er skrevet av Meik Wiking, som selv studerer ved "The Hapiness Research Institute", der studerer og forsker han på hva som gjør mennesker glade og lykkelige. I denne boka tar han for seg begrepet Hygge, og hva det er som skaper Hygge, og hvorfor hygge er en så stor greie blant danskene. Boka er full av illustrasjoner og flotte fotografier, der er matoppskrifter som skal skape hygge, og mange gode tips til hvordan man skal ha en mer hyggelig hverdag, både i og utenfor hjemmet. På godt norsk vil vi nok bruke begrepet Kos om det samme. Kos og koselig. 



2 kommentarer: